Muziek van popsterren als Harry Styles en Billie Eilish terug op TikTok

De muziek van verschillende grote artiesten, onder wie popartiesten Harry Styles, Billie Eilish, Drake en The Weeknd, keert binnenkort terug op TikTok. Dat meldt platenmaatschappij Universal Music Group (UMG) woensdag. Het muzieklabel heeft een nieuwe licentieovereenkomst gesloten met het socialemediaplatform, zodat hun artiesten beter betaald krijgen voor hun muziekrechten. Wanneer de muziek precies terugkeert op TikTok is nog niet bekend.

De platenmaatschappij vond eerder dat TikTok, eigendom van het Chinese technologiebedrijf ByteDance, de artiesten niet eerlijk betaalde en haalde daarom in februari hun muziek offline. Andere socialemediaplatformen zouden meer betalen dan TikTok. Op Tiktok kunnen gebruikers een muziekcatalogus gebruiken, waarbij ze gratis liedjes plaatsen onder filmpjes die zij maken of plaatsen op het platform.


Lees ook
Universal blufte niet: en toen was het ineens wel erg stil op TikTok

Bad Bunny, een van de grote  Universal-sterren van wie de muziek op dit moment niet op TikTok te gebruiken is.

In de nieuwe overeenkomst tussen de twee partijen staat onder andere dat de muziek beter beschermd wordt tegen kunstmatige intelligentie. Zo zijn TikTok en UMG van plan om ongeautoriseerde, door kunstmatige intelligentie gegenereerde muziek van de video-app te verwijderen. Ook zijn er betere afspraken gemaakt over promotiemogelijkheden en online veiligheidsbescherming van de artiesten.