Terugkerende toptennisser Naomi Osaka uitgeschakeld in eerste ronde Australian Open

De Japanse tennisser Naomi Osaka is er niet in geslaagd de tweede ronde van de Australian Open te bereiken. De tweevoudig winnares van de eerste grand slam van het jaar ging met 6-4 7-6 (2) onderuit tegen Caroline Garcia uit Frankrijk.

De 26-jarige Osaka, in juli bevallen van een dochter, maakte twee weken geleden na vijftien maanden afwezigheid haar rentree op de tennisbaan in Brisbane. Ze won haar eerste wedstrijd van de Duitse Tamara Korpatsch, maar verloor daarna van Karolina Pliskova uit Tsjechië.


Lees ook
Naomi Osaka heeft de liefde voor het tennis teruggevonden

Naomi Osaka speelde op 1 januari voor het eerst weer nadat ze bevallen was van haar dochter.

„Deze twee wedstrijden bewijzen dat het goed met me gaat en dat het alleen maar beter wordt”, zei Osaka na haar uitschakeling. De voormalige nummer 1 van de wereld, die inmiddels is weggezakt naar positie 831 op de mondiale lijst, speelde tegen de vier jaar oudere Garcia ook een goede partij.

Osaka verloor weliswaar de eerste set na een break in de vijfde game, maar herpakte zich meteen in de tweede set. Ze won haar eerste drie servicegames op love en bleef daarna ook gelijke tred houden met Garcia, de nummer 19 van de wereld. Pas in de tiebreak moest ze zich gewonnen geven. Ze verloor haar service op 2-2, waarna Garcia de volgende vier punten op rij pakte.

Garcia treft in de volgende ronde de Poolse Magdalena Frech, die Daria Saville uit Australië uitschakelde (6-7 (5) 6-3 7-5).

Arantxa Rus

Arantxa Rus heeft zich zeer overtuigend verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Australian Open. De beste tennisster van Nederland stond in Melbourne in de openingsronde maar één game af tegen de Oekraïense Anhelina Kalinina, die als 24e geplaatst was in Melbourne: 6-1 6-0.

Rus benutte op de 1573 Arena, de vijfde baan van de Australian Open, pas haar vijfde wedstrijdpunt. Na anderhalf uur besloot Kalinina het duel met een afzwaaier, haar 34e onnodige fout van de wedstrijd.

Bij 1-1 won Rus, begonnen met een lovegame, een game die enkele minuten in beslag nam en ze overleefde daarin zes breakpoints. De teleurgestelde Kalinina leverde vervolgens haar servicegame in met een aantal slordigheden en ging steeds meer fouten maken.

(ANP)