12 doden bij verschillende Israëlische aanvallen in Gaza

12 doden bij verschillende Israëlische aanvallen in Gaza

Het Israëlische leger heeft donderdag bij verschillende aanvallen in Gaza minstens twaalf Palestijnen gedood. Dat melden nieuwszender Al Jazeera en het Palestijnse persbureau Wafa. Bij Israëlische luchtaanvallen nabij het vluchtelingenkamp Nuseirat in Centraal-Gaza vielen zeker negen doden. Israëlische gevechtsvliegtuigen richtten zich onder meer op het stadje Az-Zahra, iets ten noorden van het vluchtelingenkamp.

Volgens Al Jazeera, dat spreekt van „voortdurende bombardementen” op Nuseirat, werd onder meer een moskee getroffen in het kamp. Daarnaast maakt de nieuwszender melding van vuurgevechten tussen Hamas-militanten en Israëlische militairen rondom het gebied.

Ook in Gaza-Stad bestookte het Israëlische leger verschillende woonwijken. Bij een aanval op een woning in het zuiden van de stad werden twee mensen gedood. Wafa maakt daarnaast melding van verschillende gewonden en meerdere vermisten, die vermoedelijk nog onder het puin liggen. In de zuidelijke stad Khan Younis, dat ook nog steeds onder Israëlisch vuur ligt, werd minstens een Palestijn gedood.

Bij het grootschalige offensief in Gaza heeft het Israëlische leger sinds 7 oktober zeker 34.596 Palestijnen gedood, zo meldde het lokale gezondheidsministerie in haar dagelijkse update op Telegram. Woensdag hintte de Israëlische militaire stafchef Herzi Halevi naast de dreigende inval in Rafah op een hernieuwd offensief in het noorden van Gaza. Daarnaast kondigde hij aan dat het militaire offensief in Gaza „met kracht zal worden voortgezet”, ondanks de lopende onderhandelingen over een staakt-het-vuren.

Bij Israëlische luchtaanvallen nabij het vluchtelingenkamp Nuseirat in Centraal-Gaza vielen zeker negen doden. Foto Mohammed Saber/EPA

Welkom in dit blog

In dit blog volgt NRC de oorlog tussen Israël en Hamas en de ontwikkelingen die daarmee te maken hebben. Ons vorige blog vind je hier.