Vitesse blijft voorlopig in leven na overwachte deal, licentiecommissie KNVB nu aan zet

Algemeen directeur van Vitesse Edwin Reijntjes heeft dinsdag een toelichting gegeven bij het turbulente overnameproces van de noodlijdende club. Maandagavond laat bereikten de Amerikaanse investeerder Coley Parry en ondernemer Guus Franke een akkoord over een overname, waardoor de club voorlopig in leven wordt gehouden. Daarbij past Franke het ontbrekende geld in de clubbegroting voor komend seizoen bij.

„Het was een hele, hele rare dag,” beschrijft Reijntjes dinsdag op het trainingscomplex Papendal de hectiek van de dag ervoor. Afgelopen week nam de licentiecommissie van de KNVB de proflicentie van Vitesse voor komend seizoen af. De Arnhemse club ging in beroep en had tot maandagavond 23.59 uur de tijd om plannen in te leveren bij de commissie om de licentie alsnog rond te krijgen.


Lees ook

Hoe Vitesse slachtoffer werd van mannen die een plek in de voetbalhemel beloofden

Merab Jordania maakt in 2010 bekend dat hij de nieuwe eigenaar wordt van Vitesse

„We waren bezig met de voorbereidingen van alle stukken, tot rond 15.00 uur het bericht kwam dat er geen deal zou komen. Dat kwam als een redelijke shock”, aldus Reijntjes. Een paar uur later bleek er alsnog onverwachts een opening voor een overeenkomst. Meer details van de deal wilde Reijnders dinsdag niet kwijt. Het is nu aan de KNVB-licentiecommissie om een oordeel te vellen over de aanvraag van Vitesse. „Als er geen licentie is, is het klaar”.

Hoewel de deal positief is voor de club blijft de financiële situatie van Vitesse zorgelijk, benadrukt Reijntjes. Wel is de club volgens de directeur nu gezond genoeg om het volledige komende seizoen in de eerste divisie uit te kunnen spelen. „Wij hebben aangeleverd wat we moeten aanleveren,” zegt Reijntjes, waarbij hij verwijst naar de ingediende stukken bij de licentiecommissie.