Verdachte zedenzaak Barendrecht bekent misbruik 19 jonge slachtoffers

Een 45-jarige man uit Barendrecht, die sinds vorige week vastzit op verdenking van ontucht van minderjarigen, heeft bij de politie verklaard over misbruik van negentien slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag. De meeste misbruikte kinderen lopen tegen het einde van de basisschoolleeftijd.

De politie en het OM hebben de ouders van de slachtoffers geïnformeerd, maar brengen vanwege de privacy geen verdere details naar buiten. Er zijn volgens het OM op dit moment geen aanwijzingen dat er meer slachtoffers zijn.

Doorzoekingen

De man kwam in beeld nadat er aangifte tegen hem was gedaan en hij zich vorige week dinsdag zelf meldde bij een politiebureau. Hij is inmiddels meerdere malen verhoord. Er zijn ook doorzoekingen geweest op zijn woonadres in de wijk Molenvliet in Barendrecht en op een camping in Hoeven in Noord-Brabant waar hij regelmatig verblijft.

Het OM zegt goed te kunnen begrijpen dat er onrust is onder buurtbewoners, maar roept op de kalmte te bewaren zodat het nog lopende onderzoek zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden.

De verdachte moet op donderdag 26 september voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Dan wordt bepaald of zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd.