Toch geen hogere beloning voor commissarissen Triodos

Duurzame bank Triodos gaat de beloning van haar raad van commissarissen toch niet verhogen. De bank was in aanloop naar een voorgenomen beursgang van plan om de commissarissen fors meer te gaan betalen, maar dat plan is van de baan, maakt Triodos maandagochtend bekend.

Aandeelhouders van de bank zouden op 23 oktober stemmen om de beloning van leden van de raad van commissarissen te verhogen. De vergoeding van de president-commissaris zou omhoog gaan van 30.000 naar 52.000 euro per jaar, die van individuele leden van 20.000 naar 35.000 euro. Maar sinds de bekendmaking van dit voorstel hebben veel beleggers „hun zorgen geuit”, meldt Triodos in het persbericht. Om die reden is het plan van de agenda gehaald. 

Met deze stap wordt nog maar eens duidelijk hoe gevoelig de beloning van bankiers ligt. Triodos onderbouwde de voorgenomen verhoging met het argument dat er anders geen „hooggekwalificeerde leden” meer te vinden zouden zijn voor de raad van commissarissen. Het wordt dus interessant om te zien hoe het afblazen van dit voorstel uitpakt: vertrekken zittende commissarissen straks naar beter betaalde posten? Zijn hun vacatures moeilijk op te vullen? De tijd zal het leren.


Liveblog
economieblog


Triodos ziet af van hogere beloningen voor commissarissen