Steen door ruit bij burgemeester Drimmelen: ‘dit moeten we niet normaal gaan vinden’

Intimidatie Burgemeester Scholtze, die pas drie dagen in zijn huis in de gemeente Drimmelen woonde, wijst naar de verhardende samenleving als verklaring voor het incident.
Exterieur van het gemeentehuis van Drimmelen.
Exterieur van het gemeentehuis van Drimmelen. Foto Eugene Winthagen/ANP

In de nacht van zaterdag op zondag is het huis van de burgemeester van Drimmelen, Boy Scholtze, bekogeld met twee stenen. Een stoeptegel ging door de ruit en belandde in de woonkamer. Dat heeft Scholtze via zijn socialemediakanalen laten weten. De burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente verhuisde deze week met zijn man naar hun nieuwe huis. „We waren nog vol bezig met het uitpakken, dus wat dat betreft hadden we misschien een beetje geluk”, zo zegt hij tegen Omroep Brabant.

Ondanks zijn lichte toon, is Scholtze geschrokken, zo laat hij weten aan persbureau ANP. „Het heeft best wel impact omdat het in je eigen huis gebeurt. Je verwacht het niet”, aldus de burgemeester die aangifte heeft gedaan bij de politie. Hij wijst tegenover Omroep Brabant naar de verhardende samenleving als verklaring voor het incident: „Dit bewijst voor mij wel dat we echt iets te doen hebben met z’n allen (…) Dit moeten we niet normaal gaan vinden.”

Ondanks de steen door de ruit zeggen hij en zijn partner zich „ontzettend welkom” te voelen in de gemeente Drimmelen. „Dat verandert absoluut niet. Laten we afspreken met elkaar in gesprek te blijven, vernielen is zo onnodig en zinloos.” Scholtze werd eind vorig jaar als 31-jarige de jongste burgemeester van Nederland. De inmiddels 32-jarige Scholtze komt van buiten de politiek. Hij werkte eerder als operationeel manager projectontwikkeling en vastgoedbeheer in Tilburg.

Twitter avatar boyscholtze Boy Scholtze En toen kwam er een stoeptegel onze nieuwe woonkamer ingevlogen met grote schade als gevolg… We voelen ons ontzettend welkom in de gemeente Drimmelen en dat verandert absoluut niet. Laten we afspreken met elkaar in gesprek te blijven, vernielen is zo onnodig en zinloos. https://t.co/vlyrqhc2Ae