Politie zoekt naar verwarde en mogelijk gewapende man die school in Oisterwijk binnendrong

Dinsdagochtend is een verwarde en agressieve man basisschool De Coppele in het Brabantse Oisterwijk binnengedrongen, aldus de gemeente op X, voorheen Twitter. De politie is volgens de gemeente met „met grootschalige inzet op zoek” naar de man, waaronder met een helikopter en arrestatieteams.

De man is mogelijk gewapend en heeft misschien een explosief in het schoolgebouw achtergelaten, aldus de gemeente. Welk bewijs daarvoor zou zijn, is onduidelijk. „We nemen zulke zaken hoog op”, zei een politiewoordvoerder tegen persbureau ANP.

De school werd dinsdagochtend ontruimd en leerkrachten en kinderen zijn veilig ondergebracht bij een zwembad in de buurt van de school, aldus ANP. De burgemeester van Oisterwijk, Hans Janssen, bezoekt de docenten van de school.

Op X schrijft de politie dat de man rond de dertig jaar is, een licht tint heeft, 1.80 meter is en een baardje en opgeschoren krulletjes heeft. Hij draagt volgens het signalement een grijze joggingbroek en rood shirt. Over zijn motief is niets bekend.