Politie: bedreigde leerlingen basisschool Oss liepen geen gevaar

De leerlingen van de basisschool in het Brabantse Oss, die eerder deze week met bedreigingen te maken kregen, liepen uiteindelijk geen gevaar omdat de vermoedelijke afzender in het buitenland was. Dat meldt de politie woensdag na eigen onderzoek.

Op basis van de online dreigementen hebben verschillende ouders van de kinderen aangifte gedaan. De school en de bijbehorende kinderopvang gingen uit voorzorg dicht. De politie deed ondertussen onderzoek en trof geen aanwijzingen dat de bedreigde leerlingen in gevaar zijn of liepen.

Eerder ontvingen meerdere leerlingen een foto met kogels en namen van leerlingen erop. Op een andere foto was een pistool zichtbaar. De foto’s werden via fotodienst Snapchat verstuurd. Volgens de politie waren de dreigementen afkomstig van buiten Europa. De afzender is niet in Nederland geweest.

Daarom was sprake van een online conflict: een van de leerlingen had al langer contact met een jongen uit het buitenland, de vermoedelijke afzender van de bedreigingen. Tot een fysieke ontmoeting is het nooit gekomen.

De basisschool, IKC Regenboog, reageert tegen Omroep Brabant opgelucht op het nieuws. „We zijn heel blij dat nu duidelijk is dat kinderen niet in gevaar zijn en waren. Dat was eerst nog onduidelijk”, zegt Inge Hoogers van de scholenkoepel. De Regenboog zal donderdag weer de deuren openen.