Pia Dijkstra (D66) wordt demissionair minister van Medische Zorg

Pia Dijkstra is door D66 voorgedragen als demissionair minister voor Medische Zorg. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt. Ze volgt haar partijgenoot Ernst Kuipers op, die het kabinet eerder deze maand verliet voor een niet nader genoemde functie in het buitenland.

Dijkstra neemt alleen de portefeuille medische zorg over en krijgt niet het gehele ministerie van Volksgezondheid onder haar hoede. De overige portefeuilles blijven in handen van interim-minister Conny Helder (VVD).

Pia Dijkstra zat tot 2021 meer dan tien jaar in de Tweede Kamer en hield zich vooral met medisch-ethische vraagstukken bezig. Zo was ze mede verantwoordelijk voor de in 2020 ingevoerde donorwet, waarin wordt vastgelegd dat iedereen automatisch orgaandonor is, tenzij zelf anders aangegeven.


Lees ook
Kuipers begon met hoge verwachtingen, maar stuitte als zorgminister op weerstand en taaie dossiers

<strong>Ernst Kuipers</strong> (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, D66) kondigde woensdag aan per direct ontslag te nemen als demissionair minister.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/pia-dijkstra-d66-wordt-demissionair-minister-van-medische-zorg.jpg”><br />
</a> <dmt-util-bar article=