Noodbevel in Den Haag vanwege boerendemonstratie, tractoren ‘niet welkom’ in stad

Boerenprotest Farmers Defence Force heeft donderdag een protest in Den Haag gepland, omdat de Tweede Kamer debatteert over het mislukte Landbouwakkoord. De gemeente Den Haag wil geen tractoren in de stad.
FDF-voorman Mark van den Oever kondigde het protest begin deze week aan.
FDF-voorman Mark van den Oever kondigde het protest begin deze week aan. Foto Vincent Jannink/ANP

In Den Haag geldt donderdag een noodbevel vanwege een aangekondigde demonstratie van Farmers Defence Force (FDF). Dat meldt de gemeente op Twitter. Wie met een tractor of zwaar voertuig de stad in wil om actie voeren is „niet welkom”.

FDF kondigde begin deze week een boerenprotest aan, vanwege het geklapte Landbouwakkoord. Daar debatteert de Tweede Kamer donderdag over. Voorman Mark van den Oever zei tegen persbureau ANP duizenden mensen te verwachten, die hij oproep met tractoren te komen. „De motivatie is hoog”, volgens hem. De exacte locatie van het protest van de boeren is nog niet bekend. De demonstratie zou rond het middaguur beginnen.

De politie meldt donderdagochtend dat drie tractoren van de Brouwersgracht in Den Haag zijn verwezen naar „een parkeerlocatie”. Rijkswaterstaat ziet op de A28 bij Zwolle tractoren rijden en waarschuwt weggebruikers om op te letten.

Lees ook: Hoe moet het verder nu het Landbouwakkoord van tafel is?