Levenslang in hoger beroep voor familiemoordenaar Etten-Leur

Familiedrama K. heeft geweigerd duidelijkheid te geven over zijn beweegredenen en de precieze gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van zijn gezinsleden — allen gewurgd — in maart 2020.
Rechtbanktekening van Onur K. in de rechtbank in Breda.
Rechtbanktekening van Onur K. in de rechtbank in Breda. Foto Aloys Oosterwijk/ANP

Onur K. krijgt levenslang opgelegd voor de doodslag op zijn vrouw (31) en de moord op zijn twee kinderen (2 en 6) en moeder (65) in 2020 in Etten-Leur. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag besloten. Daarmee voldoet het hof aan de strafeis van het Openbaar Ministerie. In november 2021 legde de rechtbank Zeeland-West-Brabant hem al 30 jaar gevangenisstraf op.

K. (36) heeft geweigerd duidelijkheid te geven over zijn beweegredenen en de precieze gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van zijn gezinsleden — allen gewurgd — op 27 maart 2020. Wel schetste K. een alternatief scenario waarbij „buitenlandse mannen waarvan hij geld zou hebben geleend, zijn familie hebben gedood”. Alleen de moord op zijn moeder bekende hij, die zou hij hebben gedood om haar het leed van het verlies van haar kleinkinderen en schoondochter te besparen.

Volgens het hof heeft Onur K. „vier uitzonderlijk zware misdrijven gepleegd” en daar te weinig openheid over gegeven. Tijdens het proces beriep hij zich vaak op het zwijgrecht. Volgens het hof heeft hij de nabestaanden „onnodig extra leed aangedaan” met die houding.

Lees ook Onur K. krijgt dertig jaar cel voor doden moeder, vrouw en twee kinderen