Feyenoord verslaat Benfica met 3-1

Feyenoord heeft voor een grote verrassing in de Champions League gezorgd. De ploeg van trainer Brian Priske won de uitwedstrijd tegen Benfica met 1-3.

Feyenoord boekte de tweede zege in drie duels in de Champions League. Benfica leed voor het eerst puntenverlies in koningsklasse van het Europese clubvoetbal. De Portugezen vernederden eerder deze maand nog Atlético Madrid met 4-0.

Ayase Ueda schoot Feyenoord in de twaalfde minuut op voorsprong. De Japanse spits leek de score te verdubbelen, maar die treffer werd afgekeurd omdat de videoscheidsrechter had gezien dat Jordan Lotomba een overtreding had gemaakt. Antoni Milambo schoot Feyenoord in de 33e minuut alsnog naar 0-2. Gernot Trauner leek voor 0-3 te tekenen. Maar ook die treffer werd afgekeurd nadat de videoscheidsrechter een buitenspelsituatie had gezien.

Kerem Aktürkoglu maakte het duel in de 66e minuut weer spannend (1-2). Doelman Timon Wellenreuther zag er niet helemaal goed uit bij die treffer, maar voorkwam daarna wel tot tweemaal toe de gelijkmaker van de thuisploeg. Milambo maakte in blessuretijd het derde doelpunt van Feyenoord. (ANP)