Duitse politie arresteert 65-jarige RAF-verdachte die tientallen jaren spoorloos was

Na een zoektocht van tientallen jaren is de Duitse politie er maandag in geslaagd een vermeend lid van de terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF) op te pakken. De 65-jarige Daniela Klette, gezocht vanwege meerdere gewapende overvallen en een poging tot moord tussen 1999 en 2016, werd gearresteerd in Berlijn. Dat schrijven internationale persbureaus dinsdag.

Een portret uit 1988 van RAF-lid Daniela Klette.
Foto AP

De arrestatie volgt op een oproep die de Duitse justitie bijna twee weken geleden deed in het Duitse televisieprogramma Aktenzeichen XY. In het programma werd om informatie gevraagd over de spoorloos verdwenen Klette en haar medeverdachten Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. De Duitse autoriteiten loofden 150.000 euro uit voor de tip die tot de aanhouding van het trio zou leiden. Volgens justitie zouden de verdachten zich ook in Nederland kunnen ophouden.

De drie behoren tot de zogenoemde derde generatie van de extreemlinkse groep RAF, die vanaf de jaren zeventig een golf van terreur in de Bondsrepubliek Duitsland ontketende. De leden pleegden overvallen en waren verantwoordelijk voor meer dan dertig moorden. De RAF hief zich in 1988 op, maar Klette, Staub en Garweg bleven ook daarna gewapende overvallen plegen. Van Staub en Garweg ontbreekt nog ieder spoor.


Lees ook
Terroristen op leeftijd verblijven mogelijk in Nederland

Een stukje van <em>de Volkskrant</em> werd aangetroffen in de vluchtauto die Staub, Klette en Garweg in 2016 gebruikten bij een overval op een geldwagen in het Duitse Cremlingen. ” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/duitse-politie-arresteert-65-jarige-raf-verdachte-die-tientallen-jaren-spoorloos-was.jpg”><br />
</a></p>
<p><dmt-util-bar article=