Drankenbedrijf Nolet neemt branchegenoot Lucas Bols over

Het Schiedamse familiebedrijf Nolet, onder meer bekend van Ketel1 en Nolet’s gin, neemt drankenbedrijf Lucas Bols over. Dat melden de bedrijven in een verklaring. Nolet neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf voor een bedrag van 18 euro per aandeel. Lucas Bols zal als merk wel blijven voortbestaan en het huidige management van het 450-jarige bedrijf zal aanblijven.

Nolet, dat werd opgericht in 1691, deed in oktober vorig jaar een bod van bijna 270 miljoen euro op Bols, dat net als Nolet jenever stookt en verder dranken als Passoã, Goldstrike en Pisang Ambon op de markt brengt. De directie van Bols verwelkomde dat bod, in een persbericht schreven de twee drankbedrijven dat ze samen „de Nederlandse kampioen” wilden worden „in de wereldwijde markt van cocktails en spirits”.

„We zijn erg blij dat ons bod op Lucas Bols succesvol is”, zegt directeur Carel Nolet, telg uit de tiende generatie van het familiebedrijf, in een persverklaring. „Het betekent dat we twee fantastische Nederlandse bedrijven onder één vlag kunnen samenbrengen. Vandaag luidt een belangrijke mijlpaal in de rijke geschiedenis van onze familie Nolet en Lucas Bols in.”


Lees ook
Nolet en Bols willen ‘Nederlandse kampioen vormen in wereldwijde markt van cocktails en spirits’

Jeneverstokerij Nolet aan de Buitenhaven in Schiedam.