Drankenbedrijf Nolet doet overnamebod op Lucas Bols ter waarde van 270 miljoen euro

Drankengigant Nolet is bekend met drankmerken als Ketel 1 jenever en Proosje van Schiedam, Lucas Bols is het bedrijf achter onder andere Passoã en Goldstrike.
Distilleerderij Lucas Bols is gevestigd in de Amsterdamse binnenstad.
Distilleerderij Lucas Bols is gevestigd in de Amsterdamse binnenstad. Foto Evert Elzinga/ANP

Drankenbedrijf Nolet wil destillateur Lucas Bols overnemen. Nolet heeft een overnamebod gedaan van ongeveer 270 miljoen euro, zo hebben de bedrijven maandag bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht. De twee drankenbedrijven hebben voorwaardelijke overeenstemming bereikt over het bod. Het openbare bod van Nolet bedraagt 18 euro per aandeel, wat neerkomt op een totaalbod van 269,5 miljoen.

Destillateur Nolet was al aandeelhouder van Lucas Bols: op dit moment heeft het ongeveer 30 procent van het bedrijf in handen. Lucas Bols blijft na de geplande overname in Amsterdam gevestigd. Het bedrijf zal zijn eigen naam, leiderschap en distributiestrategie behouden.

Nolet, gevestigd in Schiedam, is het bedrijf achter merken als Ketel 1 jenever en de likeur Proosje van Schiedam. Lucas Bols, uit Amsterdam, is bekend van dranken als Passoã, Goldstrike en Pisang Ambon. De bedrijven „zien een unieke kans om twee wereldwijd toonaangevende spirits- en cocktailbedrijven met waardevol erfgoed onder Nederlandse vlag te brengen”, zo schrijven ze in het persbericht.