Bij Ajax ontslagen Sven Mislintat weer aan het werk bij Borussia Dortmund

De vorig jaar bij Ajax ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat gaat weer aan het werk bij Borussia Dortmund. Dat meldt de Duitse club maandag. Mislintat, zelf Duitser, gaat zich toeleggen op de planning van de Bundesliga-ploeg.

De 51-jarige Mislintat werkte al van 2009 tot en met 2017 voor Borussia Dortmund, onder meer als hoofdscout en directeur profvoetbal en scouting. Hij gaat vanaf 1 mei aan de slag bij de club, die momenteel vijfde staat in de Bundesliga.

Vorig jaar werd Mislintat na slechts vier maanden in functie ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax. Hij raakte in opspraak wegens mogelijke belangenverstrengeling met transfers voor de geplaagde Amsterdamse club. Daarvan werd hij vorige maand vrijgesproken in een extern onafhankelijk onderzoek. Wel zijn er nog steeds twijfels over zijn ‘solistische’ handelswijze.


Lees ook
KPMG-onderzoek naar voormalig Ajax-directeur Mislintat roept vooral nieuwe vragen op

Sven Mislintat werd in september ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax

Lars Ricken wordt de nieuwe directeur sport bij Die Schwarzgelben. Hij maakte voor Borussia Dortmund in 1997 een doelpunt in de Champions League-finale, die de Duitsers uiteindelijk wonnen van Juventus.