Democratische partij in Arizona sluit kantoor na drie beschietingen afgelopen maand

Het Democratische campagnekantoor in Arizona, in de stad Tempe, is gesloten vanwege een reeks beschietingen in de afgelopen weken. Dat meldden Amerikaanse media vrijdagavond. Het kantoor, dat presidentskandidaat Kamala Harris deelt met de Democratische partij in Arizona, werd drie keer beschoten in een maand tijd.

De beschietingen vonden plaats op 16 en 23 september en 6 oktober, allemaal rond middernacht toen er niemand aanwezig was in het pand. Niemand raakte gewond. Toch maken campagnemedewerkers zich grote zorgen: het politieke klimaat in de VS is in aanloop naar de verkiezingen in november gewelddadiger geworden. De Republikeinse presidentskandidaat en oud-president Donald Trump is meerdere keren doelwit geweest van een (gepoogde) aanslag.

Er zijn geen verdachten aangehouden van de beschietingen op het kantoor in Arizona. Wel heeft de politie beelden vrijgegeven van een auto waaruit mogelijk geschoten werd. Ook zijn kogelgaten op foto’s te zien. De politie meldde na de tweede beschieting op 23 september dat extra maatregelen werden genomen „om de veiligheid van personeel en anderen in de omgeving te waarborgen”. Het onderzoek naar daders en motieven loopt nog.

De Democratische kandidaat Lauren Kuby voor de Senaat in Arizona zei vrijdag dat werknemers van het Tempe-kantoor inmiddels op andere plekken zijn ondergebracht: zij werken nu in „huizen en andere onbekende locaties”. Maar, zo zei Kuby in een interview volgens The New York Times: „We geven niet op.”

Kamala Harris zal donderdag naar Arizona reizen, meldt de Amerikaanse nieuwssite ABC News


Liveblog
Race naar het Witte Huis


Obama roept zwarte mannen tot de orde: stem op Trump is ‘onacceptabel’