Timing

Beste lezers! Hoe is het met jullie!? Ik hoop dat jullie het goed maken. We zitten alweer in week 34, een mooie week waarvan het de bedoeling is dat de zon op ons moet schijnen. Deze week wil ik jullie wat inzicht geven binnen mijn Smibologische bestaan. Ter illustratie van hoe de Smibanese University in praktijk werkt, zal ik de volgende memo aan mezelf als professor zijnde aan jullie openbaren. Deze memo gaat over een van mijn persoonlijke doelen die ik dit jaar resoluut heb gesteld naar mezelf toe, vanuit de wil om de meest punctuele versie van mezelf te zijn. Lees verder:

Laatkomers nemen tijd niet serieus genoeg. Ik ben een soort kill die denkt dat op tijd komen bestaat, en focus iedere dag erop om op tijd te komen zehma. Toch lukt dit zelden. Op tijd komen is een kunst op zich. Op tijd komen wil zeggen, althans hoe ik het begrijp, dat je bijvoorbeeld om 15:00 afspreekt, en dan stipt op 15:00 en 0 seconden later aankomt op de afgesproken plek. De kans dat dit je lukt is zoveel kleiner dan dat het niet lukt, waardoor ik bij mezelf nu denk: pick your battles. Waarom zou ik zo gefocust zijn op 15:00 als je er 15:00 moet zijn, terwijl je ook gewoon in alle rust een minuut of vijf eerder aanwezig kan zijn. Wie denk je dat bent? dat jij, die eigenlijk vaker te laat komt dan op tijd, het voor elkaar krijgt om dit kunstje tot stand te brengen? hou jezelf niet voor de gek professor. Voorkomen is beter dan genezen heb ik geleerd. Dus het beste wat je kan doen is eerder arriveren dan afgesproken. Op die manier is de kans zoveel groter dan je „op tijd” bent, want op het moment dat je „op tijd” bent zit je er al. Zo simpel is het! alleen is het de mens, en in dit geval ik zelf, die het zo moeilijk maakt. Het leven bevat genoeg moeilijkheden, dus maak het niet moeilijker voor jezelf. Als je “op tijd” wilt zijn kom je te laat, dus focus erop dat je voortijdig aanwezig bent. Neem tijd serieuzer, en overschat je punctualiteit niet. Handel naar de wijsheid die je bezit.

Sinds ik zo ben gaan denken, en deze memo voor mezelf heb uitgetikt, merkte ik dat ik structureler op tijd kwam. M’n pa (RIP) zei vroeger altijd tegen me dat hij bij belangrijke afspraken vijftien minuten eerder aanwezig was. Helemaal als het ging om zaken, omdat je dan volgens hem een mental advantage hebt over degene met wie je vervolgens ter zaken komt. Het grappige was dat wanneer hij met mij een afspraak had, ik eindstand altijd moest wachten tot ik weet niet hoe lang, dus uiteindelijk waren die afspraken blijkbaar niet zo belangrijk. Niet om iets hoor, shout out naar me old man! verder vooral een voorbeeldig persoon.

Maar waar ik het beter wil doen, en waarom ik dit persoonlijke doel stelde met ingang van 2024, was omdat ik mezelf dien te hacken. Elk mens dient zichzelf te hacken tot verbetering. Ik zeg hacken, omdat we allemaal runnen op een program. Onze gewoontes, overtuigingen en totalitaire mentale attitude hebben dezelfde werking op ons als een programma heeft op een systeem. Je eigen systeem hacken wilt dus zeggen dat je het programma manipuleert, en dit is handig om te doen ten goede van je persoonlijke doelstellingen. Overal tijdig arriveren getuigd van discipline, en dat is punt 4 van de Smibologic Theory for practical application; Discipline yo’self. En voor mij als professor: you gotta practice what you preach.

Prof. Soortkill is oprichter van Smib Worldwide, een creatieve organisatie uit de Bijlmer. En van de Smibanese University, waarvoor hij het Smibanese woordenboek 2.0 publiceerdeen Smibologie. Each one, teach one.