Venezolaanse president Maduro tekent decreet dat toegang van X tot het land tien dagen blokkeert

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft donderdag gezegd dat hij een decreet heeft ondertekend om de toegang tot het sociale-mediaplatform X voor tien dagen te blokkeren. Dat meldt persbureau Reuters. Eerder zei Maduro al dat sociale media worden gebruikt om op te roepen tot geweld na de presidentsverkiezingen in het land.

Maduro liet tijdens een televisietoespraak weten dat „X Venezuela voor tien dagen verlaat”. Maduro is sinds de verkiezingen van 28 juli regelmatig tekeer gegaan tegen X-eigenaar Elon Musk, die zegt dat de oppositie de verkiezingen heeft gewonnen en niet Maduro. Een claim die door een toenemend aantal westerse regeringen wordt gedeeld.

Maduro en de verkiezingsautoriteit van Venezuela hebben gezegd dat de president een derde termijn bij de verkiezingen heeft gewonnen, hoewel de oppositie de overwinning claimt en zegt dat ze over het aantal stemmen beschikt om dit te bewijzen. Noch Maduro, noch het electorale orgaan hebben gedetailleerde stemcijfers vrijgegeven.

Na de herverkiezing van Maduro braken protesten uit in Venezuela en in het buitenland waarbij zijn aftreden werd geëist. De protesten werden grotendeels gepromoot op sociale media. 


Lees ook

Familieleden wachten bij de gevangenis in Caracas, met wc-papier en maiskoekjes

Familieleden van arrestanten wachten op nieuws over hun dierbaren bij een politiebureau in Caracas, 5 augustus.