Feyenoord verslaat AZ en staat in halve finale van KNVB-beker

Feyenoord heeft de halve finale van de KNVB-beker bereikt. De club was voor eigen publiek te sterk voor AZ (2-0). Lutsharel Geertruida opende in de slotfase van de eerste helft de score. Bart Nieuwkoop besliste het duel in de 85e minuut.

NEC en SC Cambuur hebben zich ook al voor de halve eindstrijd van de KNVB-beker geplaatst. FC Groningen en Fortuna Sittard spelen donderdag de laatste kwartfinale van het bekertoernooi.

Gernot Trauner viel geblesseerd uit bij Feyenoord. De aanvoerder moest na een half uur van het veld, vermoedelijk met een hamstringblessure. Hij is de tweede basisspeler die in korte tijd afhaakt bij de kampioen uit Rotterdam. Doelman Justin Bijlow staat naar verwachting acht weken aan de kant met een kuitblessure. Quinten Timber viel in blessuretijd ook geblesseerd uit. De middenvelder van Feyenoord moest met een brancard van het veld.

Eerder op de avond werd Vitesse uitgeschakeld door SC Cambuur, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit Leeuwarden won met 3-1. Dinsdag kwalificeerde NEC zich als eerste voor de halve finale door met 3-0 te winnen van ADO Den Haag, morgen spelen FC Groningen en Fortuna Sittard als laatste om plaatsing voor de volgende ronde.