Ajax beëindigt na dit seizoen samenwerking met hoofdcoach Bakker

Suzanne Bakker stopt na dit seizoen als trainer van Ajax. Dat heeft de Amsterdamse club woensdag bekendgemaakt. Hoewel Bakker dit seizoen goede resultaten behaalt, onder meer in de Champions League, besloot de clubleiding haar contract niet te verlengen.

Het is niet bekend waarom de club haar geen contractverlenging wilde bieden. Op dit moment staat Ajax met nog twee wedstrijden te gaan aan kop in zijn Champions League-groep met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma. In de Eredivisie Vrouwen staat Bakker met haar team momenteel tweede achter FC Twente. Afgelopen seizoen behaalde de club de landstitel.

In een reactie uit Bakker haar teleurstelling over de beëindiging van de samenwerking. Naar eigen zeggen had ze het zelf „graag anders gezien”. Toch kijkt ze terug op een „fantastische periode” waarin ze „met trots” terugkijkt op de behaalde resultaten.


Lees ook
‘Wij bereiken veel met talent van eigen bodem’, zegt Ajax-manager Daphne Koster voor het duel met Bayern München

Foto groot: <strong>Sherida Spitse</strong> (midden) tijdens een kopduel in de eerste wedstrijd tegen Bayern. Foto klein:<strong> Dapne Koster</strong> op de tribune” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/01/ajax-beaindigt-na-dit-seizoen-samenwerking-met-hoofdcoach-bakker.jpg”><br />
</a> <dmt-util-bar article=