Palestijnse cameraman Samer Abu Daqqa van Al Jazeera omgekomen in Gaza

De Palestijnse cameraman Samer Abu Daqqa, die eerder op vrijdag gewond raakte door een Israëlische aanval op Khan Younis in de Gazastrook, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt Al Jazeera, waarvoor de verslaggever werkte. Een ambulance die naar hem en andere getroffenen onderweg was, kon de plaats des onheils niet bereiken omdat de aanvallen doorgingen. Inmiddels is zijn stoffelijk overschot gevonden en geïdentificeerd.

Abu Daqqa werkte sinds 2004 voor Al Jazeera. Hij laat vier kinderen na. Behalve Abu Daqqa raakte vrijdag de bekende Al Jazeera-journalist Wael al-Dahdouh gewond, eveneens in het Gazaanse Khan Younis. Al-Dahdouh kwam begin vorige maand in het nieuws toen bij een aanval op zijn woning zijn vrouw, zoon en dochter om het leven kwamen. Hij wist vrijdag wel een medische hulppost te bereiken, meldt Al Jazeera. De twee mannen deden volgens de Qatarese zender samen verslag van een Israëlisch bombardement op een schoolgebouw. Daarbij kwamen nog zeker drie andere mensen om het leven.

De Internationale Federatie van Journalisten zei eerder op vrijdag tegen nieuwszender Al Jazeera „diep geschokt” te zijn over de verwondingen die de twee journalisten opliepen. Sinds de oorlog tussen Israël en Hamas zijn er al tientallen journalisten om het leven gekomen.


Lees ook
Palestijnse cameraman Samer Abu Daqqa van Al Jazeera omgekomen in Gaza

Palestijnse cameraman Samer Abu Daqqa van Al Jazeera omgekomen in Gaza


Leeslijst