Omgeving Johan Cruijff Arena veiligheidsrisicogebied tijdens duel Ajax-AZ

Voetbalrellen Burgemeester Femke Halsema heeft daartoe besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie. Met deze maatregel kan de politie vanaf zondag 12.00 uur iedereen in het gebied preventief fouilleren.
De maatregel geldt voor het gehele gebied rondom de Johan Cruijff Arena, inclusief de stations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk.
De maatregel geldt voor het gehele gebied rondom de Johan Cruijff Arena, inclusief de stations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk. Foto Robin Utrecht/ANP

De gemeente Amsterdam heeft de omgeving rond de Johan Cruijff Arena in Amsterdam voor komende zondag uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied in verband met de wedstrijd Ajax-AZ. Dat meldt de gemeente zaterdag volgens persbureau ANP. Burgemeester Femke Halsema heeft het besluit genomen in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie.

De politie houdt rekening met het risico dat supporters erop uit zijn om voor, tijdens of na de wedstrijd de openbare orde te verstoren. Nu deze maatregel van kracht is, kan de politie vanaf 12.00 uur iedereen in het gebied preventief fouilleren en controleren op bezit van vuurwerk of wapens. De aftrap van Ajax-AZ is zondag om 14.30 uur. Het is niet duidelijk tot hoe laat de maatregel geldt.

De maatregel geldt voor het gehele gebied rondom de Johan Cruijff Arena, inclusief de metro- en treinstations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk. Ook de parkeerterreinen bij sportpark De Toekomst (P2, P-Bus en P-Plus) vallen hieronder.