Overgebleven vijf minuten van RKC-Ajax pas over twee maanden uitgespeeld

Inhaalminuten Ajax leidde met 3-2 toen RKC-doelman Etienne Vaessen fors in botsing kwam met spits Brian Brobbey en het bewustzijn verloor. Vooral de geëmotioneerde RKC-spelers wilden niet verder spelen.
Afgelopen zaterdag verloor RKC-doelman Vaessen in de 85ste minuut het bewustzijn na een harde botsing met spits Brian Brobbey.
Afgelopen zaterdag verloor RKC-doelman Vaessen in de 85ste minuut het bewustzijn na een harde botsing met spits Brian Brobbey. Foto Olaf Kraak/ANP

De overgebleven vijf minuten van het zaterdag gestaakte eredivisieduel tussen RKC Waalwijk en Ajax worden op woensdag 6 december afgewerkt. Dat maakt de KNVB woensdag bekend. Zaterdag verloor RKC-doelman Etienne Vaessen in de 85ste minuut het bewustzijn na een harde botsing met Ajax-spits Brian Brobbey. De doelman, die uit voorzorg gereanimeerd werd, maakt het inmiddels weer goed.

Volgens de KNVB is er gekeken naar andere mogelijkheden om de wedstrijd eerder te laten spelen, maar dat bleek niet haalbaar. Omdat Ajax dit jaar in de Europa League actief is, behoorden veel doordeweekse dagen niet tot de mogelijkheden om de gestaakte wedstrijd af te werken.

Op het moment dat het duel definitief werd gestaakt – met name de geëmotioneerde RKC-spelers wilden niet verder spelen – leidde Ajax met 3-2. Vaessen mocht na een nacht in het ziekenhuis weer naar huis om te herstellen. In een verklaring sprak zijn club zondag dat de doelman de „lijn van herstel heeft doorgezet”. Ook Vaessen zelf bracht een statement naar buiten waarin hij zijn focus op herstel voor de komende tijd benadrukt.