BBC verwikkeld in misbruikschandaal, maar volgens advocaat slachtoffer is beschuldiging ‘onzin’

BBC-schandaal De zender zei in een verklaring “alle beschuldigingen” serieus te nemen. Maar wat er van die aantijgingen overblijft nu de advocaat van het vermeende slachtoffer ze zelf ontkracht, is nog onduidelijk.
De BBC kampte eerder met misbruikschandalen.
De BBC kampte eerder met misbruikschandalen. Foto Hollie Adams/Reuters

De Britse omroep BBC lag dit weekend onder vuur omdat een presentator omgerekend meer dan 40.000 euro zou hebben betaald voor seksueel getinte foto’s van een tiener. De advocaat van het vermeende slachtoffer heeft maandag echter een brief verstuurd waarin hij schrijft dat de beschuldigingen „onzin” zijn. Dat melden Britse media maandag.

De ouders van het vermeende slachtoffer waren naar de Britse krant The Sun gestapt met de beschuldiging, die afgelopen vrijdag werden gepubliceerd. Nog voor de publicatie zou de advocaat van de tiener al hebben gezegd tegen The Sun dat het verhaal van de ouders niet klopt.

De BBC schorste de presentator, van wie de identiteit nog altijd niet onthuld is. De zender zei in een verklaring „alle beschuldigingen” serieus te nemen. Maar wat er van die aantijgingen overblijft nu de advocaat van het vermeende slachtoffer ze zelf ontkracht, is nog onduidelijk.