14-jarige jongen doodt acht kinderen en een bewaker op basisschool Belgrado

Servië Woensdagochtend heeft een 14-jarige leerling van de Vladislav Ribnikar-school in Belgrado negen mensen gedood. Zeker zeven anderen raakten gewond.

Servische politie buiten de basisschool waar een leerling het vuur opende.
Servische politie buiten de basisschool waar een leerling het vuur opende.

Foto Djordje Kojadinovic/Reuters

Een 14-jarige jongen heeft woensdagochtend acht kinderen en een beveiliger doodgeschoten in een basisschool in de Servische hoofdstad Belgrado. Dat melden Servische media. Zeker zeven anderen zijn verwond, onder wie een docent, schrijft omroep N1. Artsen proberen op dit moment het leven te redden van een zwaargewond meisje.

De schutter, een leerling van de Vladislav Ribnikar-school, is gearresteerd. Hij zou zijn vaders geweer hebben gebruikt. De jongen zou een lokaal zijn binnengelopen, waarna hij het vuur zou hebben geopend op de geschiedenisdocent. De leraar ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De Servische omroep Nova schrijft dat een geschokte menigte zich rondom de school heeft verzameld. „Ik weet niet waar mijn kind is”, schreeuwde een moeder. Een meisje vertelt dat ze in het klaslokaal was waar de jongen in het rond schoot. „Ik ging bovenop mijn vrienden liggen zodat hij zou denken dat ik ook dood was.”

Massaschietpartijen komen niet vaak voor in Servië, waar volgens persbureau Reuters strenge wapenwetgeving van kracht is. Desondanks circuleren er in het land veel illegale wapens, die in Servië zijn overgebleven uit oorlogen uit de jaren negentig.