Zeker vijf doden bij Israëlische luchtaanvallen op bezette Westelijke Jordaanoever

Bij Israëlische luchtaanvallen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ruim vijf Palestijnen gedood. Het bombardement vond plaats in de buurt van een moskee in de stad Tubas. Dat meldt persbureau Wafa op basis van hulporganisatie Palestijnse Rode Halve Maan. De lichamen van de overledenen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De slachtoffers zijn mannen van tussen de 19 en 24 jaar oud.

Even voor het bombardement bestormde het Israëlische leger de buitenwijken van Tubas en het nabijgelegen Tammun, meldt Al Jazeera. Israël heeft een avondklok afgekondigd voor de stad. Ook zouden de toegangswegen tot het ziekenhuis in het noorden van Tubas door het leger zijn geblokkeerd. Daardoor zouden ambulances moeilijk personen kunnen vervoeren die bij de luchtaanval gewond raakten.

Dinsdag viel Israël al de stad Tulkarem en twee vluchtelingenkampen binnen, daarbij zijn twee Palestijnen gedood en raakten tien anderen gewond. Elders op de bezette Westelijke Jordaanoever, onder meer in Bethlehem, zijn woensdag zeker vijf Palestijnen gearresteerd.

De afgelopen maanden voert het Israëlische leger voortdurend nachtelijke invallen en arrestaties uit op de bezette Westelijke Jordaanoever. Sinds eind augustus is daar een grote militaire operatie aan de gang. Volgens Israël is die noodzakelijk om Hamas-strijders uit te schakelen, maar daarbij komen ook veel burgerslachtoffers om. Sinds oktober zijn op de Westelijke Jordaanoever ruim zeshonderd Palestijnen gedood door militaire invallen en kolonistengeweld, onder wie ruim 150 kinderen. 


Liveblog
Gaza-oorlog


Zeker vijf doden bij Israëlische luchtaanvallen op bezette Westelijke Jordaanoever