Zeker dertien gewonden bij Russisch bombardement op Charkiv, deel van stad zonder stroom

Bij een Russische luchtaanval op de Oekraïense stad Charkiv zijn zondagavond ruim dertien gewonden gevallen. Dat melden internationale persbureaus op basis van de politie en de burgemeester van de Oost-Oekraïense stad. Onder de gewonden bevinden zich personen van 21 tot en met 83 jaar oud.

Zondag rond 22 uur lokale tijd vuurde het Russische leger raketten af op drie gebieden in de stad, meldt The Kyiv Independent. Daarna viel op verschillende plekken in Charkiv de stroom uit. Het is onduidelijk hoe groot het gebied is dat momenteel zonder elektriciteit zit. Ook zijn verschillende gebouwen beschadigd geraakt.

Charkiv ligt op dertig kilometer van de Russische grens en wordt regelmatig getroffen door Russische luchtaanvallen. De opmars van Russische eenheden langs de oostelijke frontlinies van Oekraïne duurt voort. Afgelopen week werden de inwoners van het strategisch gelegen stadje Koepjansk nog verplicht geëvacueerd, dat op zo’n honderd kilometer van Charkiv ligt.


Lees ook

Oprukkende Russen stemmen analisten somber: ‘Ik zal zeggen wat velen niet uitspreken: Oekraïne is de oorlog aan het verliezen’

Een militair voertuig rijdt langs een blokkade in Koepjansk. Foto Jay Kogler/SOPA Images

Foto: Oekraïense hulpdiensten via AP
Hulpdiensten blussen een brand die is uitgebroken na de nieuwe Russische aanval op Charkiv.