Zeker 41 doden bij aardverschuivingen in zuiden van India

Bij verschillende aardverschuivingen en stortregens in het zuiden van India zijn inmiddels 41 mensen overleden en zeker tientallen anderen gewond geraakt. Dat melden Indiase media, waaronder televisiezender Asianet TV, dinsdag. Het Indiase ministerie van Volksgezondheid spreekt van zeker zeventig gewonden. Volgens de krant Indian Express zouden meerdere mensen zijn meegesleurd in de plaatselijke Chaliyar-rivier. Omdat nog meer regen voorspeld wordt, blijft de situatie in de regio precair.

De aardverschuivingen vonden plaats in het heuvelachtige district Wayanad van de zuidelijke staat Kerala. Daar belemmert een ingestorte brug de reddingswerkzaamheden, waarvoor de Indiase luchtmacht ook twee helikopters heeft ingezet. Volgens de lokale gouverneur blijft de bereikbaarheid van het gebied een groot probleem.

Vanwege de ingestorte brug werd het leger ingeschakeld om een tijdelijke brug te bouwen. De oorspronkelijke brug, die het getroffen gebied van thee- en kardemomplantages met de stad Chooralmala verbond, is helemaal verwoest. 

Kerala werd in het verleden vaker getroffen door regenval en overstromingen. In 2018 vond een van de ergste overstromingen in de regio plaats, waarbij bijna 400 mensen omkwamen.