Zeker 26 doden bij explosies nabij partijkantoren Pakistaanse verkiezingskandidaten

Bij twee afzonderlijke explosies vlakbij de kantoren van Pakistaanse onafhankelijke verkiezingskandidaten zijn woensdagochtend minstens 26 mensen gedood. Dat melden Pakistaanse media op basis van lokale autoriteiten. Tientallen mensen raakten gewond. Voor de explosies — mogelijk gaat het om aanslagen — heeft niemand nog verantwoordelijkheid opgeëist. De partijkantoren liggen allebei in de provincie Baluchistan, in het zuidwesten Pakistan.

Volgens de lokale minister van Informatie werd de eerste explosie in de stad Pishin veroorzaakt door een bom die aan een motorfiets was bevestigd. Over de andere explosie, die plaatsvond in de plaats Qila Saifullah, is nog weinig bekend. De explosies komen aan de vooravond van de landelijke en provinciale verkiezingen die donderdag worden gehouden.

Tijdens de verkiezingscampagne hebben Pakistaanse politici de afgelopen weken te maken gehad met meerdere geweldsincidenten. Eerder werden ook al zeker twee kandidaten gedood en tientallen andere politici aangevallen. De Pakistaanse autoriteiten hebben de afgelopen tijd meer dan een half miljoen veiligheidstroepen ingezet om de veiligheid van de verkiezingen in het land te waarborgen.


Lees ook
Het leger heeft de keuze voor de Pakistaanse kiezer al gemaakt

Pakistanen rijden eind januari langs <strong>verkiezingsposters en vlaggen in Karachi</strong>, van de Pakistan People’s Party. ” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/zeker-26-doden-bij-explosies-nabij-partijkantoren-pakistaanse-verkiezingskandidaten.jpg”><br />
</a> <dmt-util-bar article=