Vivianne Miedema tekent voor drie jaar bij Manchester City

Na zeven jaar Arsenal verhuist Vivianne Miedema naar concurrent Manchester City. Dat heeft de Engelse club vrijdag bekendgemaakt. De 27-jarige Oranje-international tekent in Manchester een contract voor drie jaar nadat haar verbintenis bij de Londense club deze zomer afliep.

Bij City spelen al twee Nederlandse internationals: Jill Roord en Kerstin Casparij. Volgens Miedema matchen haar ambities met die van haar nieuwe club en kan ze in Manchester met de beste voetbalsters ter wereld spelen. De spits uit Hoogeveen, die de afgelopen tijd sportief wat minder presteerde, hoopt tussen die sterren „terug te komen op mijn beste niveau”. City-coach Gareth Taylor verwelkomt de Nederlands recordinternational als „geweldig talent” en verwacht dat ze een toevoeging zal zijn voor het team.

Miedema, die eerder ook voor Bayern München uitkwam, speelde sinds 2017 voor Arsenal, waarmee ze in in 2019 de titel won. In Londen groeide ze al snel uit tot onbetwiste ster en werd ze met 85 goals topscorer aller tijden in de Engelse competitie, die geldt als wereldtop. De afgelopen jaren verliep de relatie tussen Miedema en het clubbestuur steeds stroever. Uiteindelijk werd haar geen nieuw contract aangeboden waardoor ze op zoek moest naar een nieuwe club.


Lees ook

Hoe de liefde tussen Arsenal en Vivianne Miedema bekoelde

Vivianne Miedema loopt door een erehaag van speelsters en staf na haar laatste wedstrijd voor Arsenal.