Verdachte aangehouden voor drie steekincidenten in zelfde straat Utrecht

Aanvallen Binnen een week tijd werden drie jonge vrouwen aan de Balijelaan met een mes gestoken. De verdachte is een 37-jarige man uit Utrecht.
De drie steekincidenten vonden allemaal plaats in dezelfde straat in de Utrechtse Rivierenwijk.
De drie steekincidenten vonden allemaal plaats in dezelfde straat in de Utrechtse Rivierenwijk. Foto Freek van den Bergh/ANP

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij drie steekincidenten in Utrecht. Dat meldt de politie vrijdag. In minder dan een week tijd werden drie jonge vrouwen in dezelfde straat gestoken met een mes, van wie één in het gezicht.

Alle drie de vrouwen zaten op een fiets op het moment dat zij werden aangevallen. De geweldsdelicten vonden allemaal plaats aan de Balijelaan, een straat in de Rivierenwijk. De slachtoffers waren tussen de 20 en 23 jaar oud, de aanvallen vonden tussen 27 september en 3 oktober plaats. Na de misdrijven stelde de politie een groot onderzoek in en werden meer agenten „zichtbaar en onzichtbaar” in de wijk gestationeerd. De verdachte werd opgespoord door een tip van een burger aan een wijkagent.

Over de motieven van de nu opgepakte verdachte is nog niets bekend, zo laat de politie weten. Het gaat om een 37-jarige man uit Utrecht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij alle drie de aanvallen, waarmee de politie dus lijkt uit te gaan van een alleen handelende dader.