Trainer Galtier van PSG opgepakt op verdenking van discriminatie en racisme

Voetbal Christophe Galtier zou in zijn tijd als trainer van OGC Nice in een mail hebben geschreven dat er te veel ‘zwarte en islamitische spelers’ in zijn team waren. Hij is samen met zijn zoon vrijdag aangehouden door de politie.
Christophe Galtier is vrijdag samen met zijn zoon aangehouden door de politie.
Christophe Galtier is vrijdag samen met zijn zoon aangehouden door de politie. Foto Michel Euler/AP

Trainer Christophe Galtier van Paris Saint-German is vrijdag in Frankrijk opgepakt op verdenking van discriminatie en racisme. Dat zegt de aanklager van Nice tegen persbureau AFP. Het gaat om een incident dat twee jaar geleden plaats zou hebben gevonden, toen Galtier nog trainer was van OGC Nice. Ook zijn zoon, John Valovic-Galtier, is vrijdag aangehouden.

In het seizoen 2021/2022 zou Galtier racistische en islamofobe opmerkingen hebben gemaakt over de spelers in zijn team. Hij deed dat volgens Franse media in een mail aan het management van de club. Hij zou daarin gesteld hebben dat er ‘te veel zwarte en islamitische spelers’ in het team zaten. Hij wilde het team grondig veranderen, waarbij hij benadrukte dat hij het aantal moslimspelers dan zoveel mogelijk wilde beperken. Galtier heeft de aantijgingen, die in april van dit jaar voor het eerst aan het licht kwamen, ontkend. Het is niet bekend waar zijn zoon precies van wordt verdacht.

Galtier is nu nog coach van PSG, maar de verwachting is dat het niet lang meer duurt voor hij ontslagen wordt vanwege tegenvallende resultaten. De Franse topclub is weliswaar in eigen land kampioen geworden, maar werd in de Champions League al vroeg uitgeschakeld.

Lees ook: Bij Paris Saint-Germain gaat controle over het imago boven alles