Tientallen doden op Filipijnen na overstromingen

De Filipijnse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat er inmiddels 81 mensen zijn overleden door overstromingen, veroorzaakt door de tropische storm Trami. Verder zijn er 66 gewonden gemeld en wordt er nog gezocht naar 34 vermisten. Dat schrijft The Manila Times zaterdag. De zware storm trok woensdag en donderdag over de Zuidoost-Aziatische eilandstaat.

Het zuidelijke deel van het hoofdeiland Luzon, waar ook hoofdstad Manila ligt, is het zwaarst getroffen gebied, meldt persbureau ANP. In totaal zouden vier miljoen mensen door de storm zijn getroffen. De burgemeester van de stad Naga, eveneens gevestigd op Luzon, meldt dat het water in de straten nog steeds manshoog staat.

Momenteel trekt de tropische storm in de richting van de Zuid-Chinese Zee, westwaarts van de Filipijnen. De autoriteiten waarschuwen echter dat de storm een draai kan maken en terug kan keren. Er gaat ook gevaar uit van de storm Kong-Rey, die zondag wordt verwacht en op maandag kan uitgroeien tot een tyfoon.

De Filipijnen worden jaarlijks geteisterd door circa twintig stormen en tyfoons. Afgelopen september lieten twintig mensen het leven door tyfoon Yagi.


Lees ook

Ondergrondse kathedraal tegen guerrilla-regen

 De opslagtank van het bergingscomplex is 25 meter hoog, 177 meter lang en 78 meter breed. De tank wordt ondersteund door 59 pilaren.