Tiende goud voor Nederland: Sharon van Rouwendaal wint in de Seine

Ja, Sydney McLaughlin-Levrone is nu beter. Dat kan bondstrainer Laurent Meuwly moeilijk ontkennen: ze is de regerend olympisch kampioene én wereldrecordhouder. Het is voor Femke Bol hopen dat haar grote rivale bij de 400 meter horden op donderdag ten onder gaat aan de spanning. De finale begint om 21.25 uur.

Maar toch: Femke Bol is in haar beste vorm ooit, zegt Meuwly. En wie weet geeft de gouden medaille en Bols fenomenale eindsprint op de 4×400 meter gemengde estafette wel minder druk en een extra zetje in de rug. McLaughlin-Levrone heeft nog geen foutloze race gelopen op deze Spelen. „De halve finale was een rommeltje”, aldus de coach.

Verder vandaag staan om 19.00 uur de hockeymannen in de finale tegen Duitsland. De mannen kunnen voor het eerst sinds 2000 weer een Nederlandse olympische titel binnenslepen. De vrouwen deden dat deze eeuw vaker: in 2008 (Beijing), 2012 (Londen) en 2021 (Tokio).

Om 17.18 uur starten Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet in de kwartfinale van het sprintonderdeel van de keirin, later in de avond volgt de finale. Jan-Willem van Schip doet mee op het omnium, een wedstrijd over vier verschillende baanonderdelen. Voor Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland volgen de kwartfinales op de sprint.


Lees ook

Waarom Femke Bol een van de beste hordeloopsters is

Femke Bol kwam bij deze Spelen de series en de halve finale van de 400 meter horden zonder problemen door.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP
Femke Bol in actie tijdens de kwalificatie van het onderdeel 400 meter horden tijdens de olympische atletiekwedstrijden.