Taghi-advocaat Weski nog eens dertig dagen langer in voorarrest

Marengo Inez Weski wordt verdacht van deelname aan de criminele organisatie van haar voormalige cliënt Ridouan Taghi. Ze zou informatie hebben doorgespeeld voor Taghi, die in de Extra Beveiligde Inrichting zit.

De rechtbank Rotterdam besloot donderdag dat Weski nog eens dertig dagen in voorarrest moet blijven.
De rechtbank Rotterdam besloot donderdag dat Weski nog eens dertig dagen in voorarrest moet blijven.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Strafrechtadvocaat Inez Weski, die twee weken geleden werd aangehouden, blijft nog eens dertig dagen in voorarrest. Dat meldt de rechtbank Rotterdam donderdag. Weski, die momenteel alleen contact mag hebben met haar eigen advocaat, wordt verdacht van deelname aan de criminele organisatie van haar voormalige cliënt, de drugsbaas Ridouan Taghi. Weski vertegenwoordigde Taghi tot voor kort in het Marengo-proces, een van de grootste strafzaken in de Nederlandse geschiedenis. Na haar arrestatie legde ze de verdediging neer.

Volgens het OM zou Weski (68) informatie hebben doorgespeeld voor Taghi terwijl hij in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught zat. Dat zou justitie hebben opgemaakt uit berichten tussen Taghi en zijn familieleden, waarin Weski meermaals genoemd wordt. Het is onduidelijk of Weski onder druk werd gezet door de bende van Taghi om mee te werken.

Eerder al werd een andere advocaat van Taghi, zijn neef Youssef, aangehouden en veroordeeld tot 5,5 jaar cel om vergelijkbare redenen. Justitie zou gewacht hebben met het aanhouden van Weski om de Marengo-zaak geen vertraging op te laten lopen. Dat is niet gelukt; na de eerdere verlenging van het voorarrest met twee weken, vroegen twee andere Marengo-advocaten uitstel van de geplande zitting aan.


Lees ook Inez Weski vermoedde al dat er iets op til was