Tadic tekent twee dagen na vertrek Ajax bij Fenerbahçe

Voetbal Vrijdag werd bekend dat Tadic onverwachts stopte bij Ajax. Het contract dat hij aangaat bij Fenerbahçe is voor twee jaar.
Tadic tijdens de Nederlandse eredivisiewedstrijd tussen Ajax en AZ op 6 mei.
Tadic tijdens de Nederlandse eredivisiewedstrijd tussen Ajax en AZ op 6 mei. Foto Maurice van Steen/ANP

Oud-Ajacied Dusan Tadic heeft een contract getekend bij de Turkse voetbalclub Fenerbahçe. De club verwelkomt de sterspits zondag via Twitter. Vrijdag werd bekend dat Tadic stopt bij Ajax.

Lees ook: Dusan Tadic – zijn mateloosheid wekt bewondering én wrevel

De ontbinding van zijn contract bij Ajax kwam onverwachts. De 34-jarige Serviër voetbalde vijf jaar lang bij de Amsterdamse voetbalclub en was aanvoerder. Met 105 doelpunten op zijn naam was hij zeer waardevol voor de club. In totaal won Ajax in die jaren drie landstitels en twee bekers. Tadic zou zijn opgestapt omdat hij vond dat Ajax minder terughoudend moest zijn met transfers en sterkere spelers moest aankopen na een seizoen waarin zijn team slecht presteerde.

Ook de andere club uit Istanbul, Besiktas, zou Tadic een aanbod hebben gedaan. Maar de speler koos voor een tweejarig contract bij de tegenstander, vermoedelijk voor een hoger salaris. In een verklaring op de site van Fenerbahçe zegt hij er een „geweldig gevoel” over te hebben: „Fenerbahçe heeft geweldige fans en ik kan niet wachten om voor hen te voetballen.”