Steunbetuiging Swift trekt ruim 300.000 mensen naar officiële stemwebsite

De steunbetuiging die Taylor Swift woensdag uitsprak aan Democratisch presidentskandidaat Kamala Harris heeft binnen een dag bijna 338.000 mensen verwezen naar de officiële website waar mensen informatie kunnen vinden over het stemproces. Dat schrijven Amerikaanse media woensdag.

De website, Vote.gov, bevat informatie over hoe stemmers zich kunnen registreren en hoe zij uiteindelijk hun stem kunnen uitbrengen. Toekomstige stemmers kunnen zich niet direct via de website registreren, dat moet op de website van de staat waarin ze wonen, maar daar verwijst Vote.gov wel naar door.

In een bericht op Instagram schreef Swift dat zij voor Harris en haar running mate Tim Waltz zou stemmen. Ze riep haar volgers op zich in te lezen en hun eigen keuze te maken, en zich te registreren als stemmer. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. De bijna 338.000 mensen klikten allemaal op de speciale link naar de website Vote.gov die de zangeres aan haar Instagrambericht had toegevoegd.

De steunbetuiging van Swift volgde op het eerste televisiedebat tussen Harris en haar Republikeinse rivaal Donald Trump. Het debat werd door 67,1 miljoen Amerikanen bekeken, meldt marktonderzoeksbureau Nielsen aan internationale persbureaus. Dat aantal is fors hoger dan het laatste debat tussen Trump en en de huidige president Joe Biden, dat afgelopen juni 51,3 miljoen kijkers trok. Het daadwerkelijke aantal kijkers ligt naar alle waarschijnlijkheid hoger, omdat de online kijkers niet in de cijfers zijn meegenomen.


Lees ook

Taylor Swift spreekt zich uit voor Harris, maar wie spreekt ze aan?

Taylor Swift tijdens een optreden in Lissabon, eerder dit jaar. Swift plaatste op Instagram een steunbetuiging aan de Democratische kandidaat Kamala Harris. Foto Andre Dias Nobre/AFP


Liveblog
race naar het witte huis


Steunbetuiging Swift trekt ruim 300.000 mensen naar officiële stemwebsite