Spargo-zangeres Lilian Day Jackson op 63-jarige leeftijd overleden

1960 – 2023 Jackson was in de jaren tachtig zangeres van discoband Spargo. Het nummer ‘You and Me’ was de grootste hit van de band.

Spargo tijdens een optreden in het ZiggoDome.
Spargo tijdens een optreden in het ZiggoDome.

Foto Harold Versteeg/Hollandse Hoogte

De Amerikaanse zangeres Lilian Day Jackson is maandag op 63-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter bekendgemaakt in een bericht op Facebook. Jackson werd in Nederland bekend als zangeres van de discoband Spargo, die in de jaren tachtig met het nummer ‘You and Me’ een nummer 1-hit had.

De band werd in 1975 opgericht. Enkele jaren later voegde Jackson zich bij de groep. In de jaren tachtig behaalde de discoband enkele successen in Nederland. ‘You and Me’ werd in 1980 de bestverkochte plaat van Nederland en ook buiten de grenzen was het een populair nummer. In de jaren erop werden nog enkele hits gescoord, al bleef ‘You and Me’ het grootste succes van de groep. In 1985 verliet Jackson de groep, maakte nog een tijd lang muziek in de VS en speelde nog mee in enkele muziekshows in Nederland.

De zangeres was al enige tijd ziek. „Met veel verdriet en pijn moet ik vertellen dat mijn prachtige moeder gister op 24 april is komen te overlijden. Ze is rustig vertrokken met haar familie om zich heen”, schrijft haar dochter.