Sony dringt personeelsbestand terug, 900 mensen ontslagen gaming-tak Playstation

Computerbedrijf Sony gaat in totaal negenhonderd werknemers ontslaan in verschillende landen. Dat heeft het bedrijf dinsdag in een verklaring bekendgemaakt. De ontslagronde treft uitsluitend Playstation, de gaming-afdeling van het bedrijf, en komt overeen met een krimp van 8 procent van het personeelsbestand. Afgelopen week werd bekend dat Sony haar verkoopdoelen voor de Playstation 5 niet zou halen, waardoor de aandelenkoers van van het bedrijf met 10 miljard dollar (omgerekend zo’n 9,2 miljard euro) kelderde.

Volgens Playstation-baas Jim Ryan heeft het besluit gevolgen voor verschillende PlayStation-studio’s, waaronder Insomniac Games, Naughty Dog en Firesprite. Ook bij het Nederlandse Guerrilla Games, dat eigendom is van Sony, zullen banen verdwijnen. Hoeveel precies is onbekend. De top van het bedrijf besloot ook een grote studio in Londen, waar PlayStation Virtual Reality-games ontwikkelt, per direct te sluiten. Het besluit kwam tot stand na een „zorgvuldige afweging”, aldus Ryan. „Het is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat er veranderingen moeten worden doorgevoerd om het bedrijf verder te laten groeien en ontwikkelen.”



De game-industrie in het algemeen ging de afgelopen maanden door een moeilijke periode. De impasse, die de afgelopen jaar werd ingezet, zet zich ook in 2024 door. Zo werden in januari ruim zesduizend mensen uit de industrie op straat gezet. Mogelijk zijn de ontslagen, die zich sectorbreed voordeden, een correctie op het doorslaande succes van de game-industrie tijdens de coronapandemie, toen de omzet naar ongekende hoogten schoot. Analisten voorspellen dat de ontslagrondes nog zeker tot volgend jaar zullen aanhouden.


Lees ook
De Nederlandse game-industrie staat op een keerpunt, denken ze op gamecongres Indigo

Een man speelt strategiespel <em>Godsworn</em>, de eerste game van een kleine Nederlandse gamemaker uit Rijswijk.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/sony-dringt-personeelsbestand-terug-900-mensen-ontslagen-gaming-tak-playstation.jpg”><br />
</a></p>
<p><dmt-util-bar article=