Sifan Hassan doet op 5.000 meter eerste van drie medaillepogingen

Sifan Hassan staat maandagavond in de finale van de 5.000 meter. Het is haar eerste van drie pogingen op medaillewinst in Parijs. Naast de eindstrijd van vanavond — start om 21.10 uur — loopt ze later deze Spelen ook de 10.000 meter en de marathon. Met name op die laatste afstand hoopt Hassan vurig op olympisch succes, liet ze afgelopen vrijdag aan de pers weten. Op de vorige Spelen in Tokio won ze op beide andere disciplines al goud. „Ik wil gewoon gekke dingen doen en ik denk gewoon dat het mogelijk is.”

Ook andere Nederlanders komen maandag in actie op de vierde dag van het atletiektoernooi. Daarbij is het onder meer uitkijken naar Menno Vloon die om 19.00 uur in de finale van het polsstokhoogspringen.

Later op de avond om 20.30 uur is het de beurt aan Jorinde van Klinken in de eindstrijd van het discuswerpen. Maandag start ook het olympische toernooi van het baanwielrennen met de kwalificatieronden bij de teamsprint. De kans op Nederlandse medailles is daar de komende dagen groot. Hieronder alvast de hoogtepunten van het maandagprogramma op de Olympische Spelen.