Rusland: Oekraïne probeerde het Kremlin aan te vallen met drones, geen slachtoffers

Oorlog in Oekraïne Rusland meldt dat Oekraïne in de nacht van dinsdag op woensdag heeft geprobeerd met twee drones het Kremlin aan te vallen.

Het Kremlin liep geen schade op door de vermeende aanval.
Het Kremlin liep geen schade op door de vermeende aanval.

Foto Kirill Kudryantsev/AFP

Oekraïne heeft volgens Rusland in de nacht van dinsdag op woensdag geprobeerd een drone-aanval op het Kremlin uit te voeren. Dat melden Russische persbureaus woensdag. Rusland zou twee drones met een elektronische verdedigingsmechanisme hebben uitgeschakeld. Er vielen geen slachtoffers. Ook raakten geen gebouwen beschadigd.

Het Kremlin beschouwt de actie als een geplande „terroristische daad” en een aanslag op het leven van de Russische president Vladimir Poetin. Op sociale media circuleren volgens persbureau Reuters beelden van rook boven het Kremlin. Het Kremlin laat weten dat Poetin tijdens de vermeende aanval niet in Moskou maar in Novo-Ogarjovo was. Dat is een landgoed iets ten westen van de Russische hoofdstad. Alle afspraken van Poetin zouden woensdag gewoon doorgaan. Een Oekraïense woordvoerder van president Zelensky zegt volgens persbureau Reuters dat het land niks met de aanval te maken heeft.

De vermeende aanval vindt niet ver voor de Dag van de Overwinning plaats. Op die dag, 9 mei, vieren de voormalige Sovjetlanden, waaronder Rusland, de overwinning op nazi-Duitsland.


Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘Oekraïne probeerde het Kremlin aan te vallen met drones, geen slachtoffers’