Reizigers blijven thuis door stakingen NS

De beurzen in Azië begonnen wat slap vandaag, en reageerden weinig op het debat tussen presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump. Ze gingen ook niet heel diep in op hun economische plannen, in het uur dat ze op tv-zender ABC voor het eerste met elkaar discussieerden.

Lees ook: https://www.nrc.nl/nieuws/2024/09/11/weinig-inhoud-en-veel-stekeligheden-in-eerste-debat-harris-en-trump-maar-beiden-staan-voor-verandering-zeggen-ze-a4865268

De koersen op de Aziatische beurzen daalden voor de derde opeenvolgende dag. De futures in de VS en Europa staan ook iets lager, en voorspellen geen vrolijke dag op de beurzen. De zorgen dat de economie in een recessie glijdt, houden aan.

Daarom kijkt iedereen vandaag bovenal naar de Amerikaanse inflatiecijfers, die het Bureau of Labor Statistics om 14.30 uur bekendmaakt. Daarna kan de nervositeit losbarsten over de conclusies die de Fed volgende week aan de cijfers gaat verbinden op zijn tweedaagse bijeenkomst. Daar beslissen de Amerikaanse centrale bankiers met hoeveel ze de rente verlagen.  

Verder zagen we niet zo veel in de agenda voor vandaag. Het halfjaarcijferseizoen leek al voorbij, maar Inditex – het Spaanse modeconcern achter onder meer Zara, Pull&Bear, Bershka en Massimo Dutti – komt morgen nog met zijn resultaten over de eerste twee kwartalen van dit jaar.