Rapper Sean ‘Diddy’ Combs gearresteerd in New York

De Amerikaanse rapper Sean Combs, beter bekend onder zijn artiestennaam Diddy, is maandagavond gearresteerd in New York. Dat melden The New York Times en andere Amerikaanse media.

Combs is een bekendheid in de muziekwereld. Als artiest en producer werkte hij samen met onder meer Britney Spears, David Bowie en Mariah Carey. Daarnaast is hij eigenaar van de platenmaatschappij Bad Boy Records, waarmee hij muziek uitbracht van onder meer Faith Evans en The Notorious B.I.G.

In november vorig jaar kwam Combs onder vuur te liggen omdat zijn ex-vriendin Casandra Ventura hem had aangeklaagd wegens seksuele en fysieke mishandeling. Sindsdien werd hij nog vijf keer aangeklaagd voor seksueel misbruik, en drie keer voor seksueel wangedrag.

In maart deed justitie meerdere invallen bij panden van Combs. Nu is de rapper dus ook formeel in staat van beschuldiging gesteld. De aanklacht wordt waarschijnlijk pas dinsdagmiddag (Nederlandse tijd) openbaar gemaakt, maar één van Combs’ advocaten zegt tegenover The New York Times dat het volgens hem gaat om afpersing en mensenhandel.


Lees ook

R. Kelly opnieuw schuldig bevonden in misbruikzaak

R&b-zanger R. Kelly na een zitting in Chicago in 2019.