PSV krijgt in Turijn een les in efficiëntie van Juventus

PSV zal met weinig plezier terugkijken op zijn eerste wedstrijd in de Champions League nieuwe stijl. Op bezoek in Turijn bij Juventus werd het 3-1. Invaller Ismael Saibari redde de eer voor de Eindhovenaren in de laatste minuut.

Juventus trad aan met de jongste basiself ooit in een Champions League-wedstrijd, getraind door de aanvallend ingestelde trainer Thiago Motta. De Italiaanse ploeg, nog ongeslagen in de Serie A, begon aan de wedstrijd met onder meer Teun Koopmeiners, die deze zomer voor 55 miljoen euro was overgenomen van Atalanta.

PSV moest voor de aftrap nog een onverwachte wijziging doorvoeren: de Argentijnse doelman Walter Benítez werd vlak voor de wedstrijd in Italië vader, en werd vervangen door Joël Drommel. Verder waren er basisplaatsen voor de twintigjarige Matteo Dams en de Amerikaan Ricard Ledezma. Onder anderen Rick Karsdorp, Hirving Lozano en Sergiño Dest ontbraken door blessures.

Een fris begin

Op basis van de eerste twintig minuten leek de ploeg uit Eindhoven verre van kansloos in het Allianz Stadium. Net als Juventus viel PSV volop aan, met een schotkans voor Joey Veerman. Uit het niets viel de openingstreffer van de Italianen, toen het Turkse toptalent Kenan Yildiz van afstand Drommel passeerde met een schot in de verre hoek.

Het betekende het begin van een kansloze onderneming, zeker toen Weston McKennie vijf minuten later de score verdubbelde na een actie van Nicolás González. Teun Koopmeiners, een van andere uitblinkers op het veld, was vlak voor rust nog dichtbij de 3-0. PSV, dat niet eens zo slecht speelde, droop af naar de kleedkamer.

Geen moment kans op een stunt

Het geloof op een stuntje in Turijn werd na rust al snel de Italiaanse grond in geboord, toen Nicolás González er op aangeven van de Servische spits Dusan Vlahovic toch 3-0 van maakte. Voor Juventus was dit het moment om gas terug te nemen, voor PSV het moment om te kijken of er op zijn minst nog gescoord kon worden tegen de Italiaanse ploeg.

Dat lukte in de allerlaatste minuut van de wedstrijd, toen de verdienstelijk spelende invaller Ismael Saibari de Eindhovense eer redde. Daarvoor was Juventus nog dichtbij de 4-0 geweest. De eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen eindigde zo in mineur voor de Nederlandse kampioen, dat geen moment kans maakte op een overwinning en op momenten volledig werd overklast door de ploeg uit Turijn.