Politie meldt in half jaar dertig maal racisme in eigen geledingen

Discriminatie Politieagenten worden sneller geschorst na racisme. Leidinggevenden krijgen cursussen om het racisme te beteugelen.

Plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer: „Nu kijken we niet meer weg en durven we door te pakken.”
Plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer: „Nu kijken we niet meer weg en durven we door te pakken.”

Foto ANP

Het afgelopen half jaar hebben politieagenten dertig meldingen gedaan over racistische of discriminerende uitlatingen en gedragingen door collega’s.

Het is voor het eerst dat de politie een dergelijk overzicht heeft gekregen van meldingen over racisme en discriminatie in eigen kring. De meldingen zijn veelal door leidinggevende agenten gedaan bij de vorig jaar aangestelde landelijk coördinator racismebestrijding bij de politie.

Plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie Liesbeth Huyzer zegt „het beleid aan te scherpen om discriminatie door de politie tegen te gaan”. Ze wil niet zeggen of dertig meldingen in een half jaar veel of weinig is. „Die vraag doet er niet toe: er zullen nog veel meer meldingen komen. Het gaat er om dát collega’s melden, dat we de meldingen onderzoeken en dat we er adequaat en eenduidig op reageren. Wie de grens over gaat, zal dat altijd voelen, altijd.”

De meldingen die collega’s doen van discriminatie zijn volgens Huyzer de vruchten van het vorig jaar aangekondigde beleid dat racistisch gedrag binnen de politie niet wordt getolereerd, en in het uiterste geval leidt tot ontslag.

Het meest recente incident betreft een agent in Den Haag die vorige week na een melding door zijn chef buiten functie is gesteld. Hij is al jaren actief in de PVV van Geert Wilders; in 2022 stond hij op de kandidatenlijst van deze partij voor de Haagse gemeenteraad. Hij wordt onderzocht wegens het doen van „zeer ongepaste uitlatingen” op sociale media.

Huyzer zegt dat in opspraak geraakte agenten sneller dan voorheen buiten functie worden gesteld en er onderzoek wordt ingesteld. „Voorheen was er nogal eens handelingsverlegenheid binnen de politie om in dit soort gevallen op te treden. Dan werd er nogal eens gezegd: hij gaat bijna met pensioen of het was privé. Maar nu kijken we niet meer weg en durven we door te pakken.”


Lees ook: Racisme bij de politie: alleen de witte agent kreeg een gratificatie, de rest heeft juist grote problemen

500 euro boete

Een van de binnengekomen meldingen betrof een incident in Rotterdam. Vorige week maakte de politie daar bekend dat een agent die al 46 jaar in dienst was en werkte als vertrouwenspersoon binnen het korps een boete krijgt van 500 euro wegens discriminatie. Hij had op het politiebureau tegen collega’s bij de koffieautomaat gezegd: „De negertjes die de boontjes platstampen hebben pauze. Daarom duurt het zo lang.”

Eerder kwam in het nieuws dat

zes agenten uit Oost-Nederland werden geschorst omdat ze op sociale media een filmpje plaatsten van een uitje naar Parijs waarin ze „minder, minder, minder’’ riepen naar Marokkaanse voorbijgangers. De nu geschorste, voor de PVV actieve, Haagse agent nam het nog dezelfde dag op voor zijn collega’s. Hij twitterde op zijn eigen account „minder, minder, minder gajes” te willen.

Huyzer zegt niet te kunnen en willen verbieden dat agenten lid zijn van een democratisch verkozen partij maar de politie wil er voortaan wel nadrukkelijker op toezien dat politiemensen „in de uitoefening van hun vak neutraal zijn en artikel 1 van de Grondwet respecteren. Dus gedrag en uitingen die in strijd zijn met het gelijkheidsbeginsel en het verbod op discriminatie zullen consequenties hebben.”

Hoe groot de aanhang van de PVV en verwante politieke partijen is binnen de Nationale Politie is niet bekend. „We zijn als politie een afspiegeling van de samenleving maar uit onderzoek blijkt dat politiemensen in het algemeen iets meer rechts georiënteerd zijn”, aldus Huyzer.

De nu geschorste Haagse agent is al jarenlang actief op Twitter. Over klimaatdemonstranten twitterde hij op 25 maart: „Het zijn criminelen die moeten we opsluiten”.

Cursussen voor leidinggevenden

De politie zegt te bekijken hoe incidenten van discriminatie voortaan „transparanter” aan de buitenwereld kunnen worden gemeld. Nu maakt de politie alleen bekend dat er sprake is van ongepast of grensoverschrijdend gedrag zonder te vertellen wat er is gebeurd. „Om werkelijk een lerende organisatie te kunnen zijn, is het goed als we fout gedrag ook echt kunnen bespreken”, zegt Huyzer.

De afgelopen maanden zijn drie groepen van leidinggevenden bij de politie door een bedrijf getraind om „ze te helpen op zoek te gaan naar hun innerlijk racisme”, aldus Huyzer. De tweedaagse cursussen worden uitgebreid.

De politie wil agenten „weerbaarder” maken, vervolgt ze. „Het moet duidelijk worden dat wat ze zien op een paar vierkante kilometer niet mag leiden tot stereotypen over een hele bevolkingsgroep. Agenten moeten zien dat bepaalde problemen voortkomen uit armoede en kansenongelijkheid.”