Poetins cadeau aan Kim zit mogelijk vol met onderdelen uit Zuid-Korea

Rusland en Noord-Korea hebben het Westen niet nodig. De leiders van beide landen, Vladimir Poetin en Kim Jong-un, bezegelden hun „onverwoestbare banden” bij een ontmoeting in Pyongyang eerder deze maand met een defensieverdrag en afspraken over alternatieven voor handel en betalingsverkeer, die zich aan westerse invloed zullen onttrekken. Zo helpen ze elkaar de sancties tegen hun regimes te omzeilen. Tegen Noord-Korea zijn al jaren brede VN-sancties van kracht, onder meer vanwege zijn raket- en kernwapenprogramma. De meeste westerse landen hebben sancties tegen Rusland ingesteld vanwege zijn oorlog in Oekraïne.

De zwarte Aurus Senat die Poetin zijn gastheer bij het bezoek cadeau deed – overigens een overtreding van de sancties tegen Noord-Korea – had van die alternatieve orde een symbool kunnen zijn. De auto van Russische makelij dient sinds 2018 als Poetins presidentiële limousine, als opvolger van de aangepaste Mercedes S600 waarin hij zich eerder verplaatste. Kim, die bekend staat als autoliefhebber, kreeg bij een eerdere onderlinge ontmoeting vorig jaar ook al een exemplaar.

Maar de ontvlechting van de Russische autoindustrie met het Westen is nog verre van volledig, blijkt uit douanedocumenten die persbureau Reuters heeft ingezien. Tussen 2018 en 2023 importeerde Rusland voor zeker 31,8 miljoen euro aan onderdelen voor de productie van de Aurus-wagens, onder meer uit Italië en andere EU-landen. Maar de grootste toeleverancier – voor zo’n 15 miljoen euro – blijkt Zuid-Korea. Reuters heeft niet kunnen achterhalen welke onderdelen precies in de auto zijn gebruikt die Kim cadeau heeft gekregen.

Een Aurus Senat in aanbouw in de fabriek in de Russische deelrepubliek Tatarstan. Volgens persbureau Reuters importeert Aurus veel onderdelen uit het Westen.
Foto Alexey Nasyrov/Reuters

Zuid-Koreaanse cultuur en producten zijn in Noord-Korea een groot taboe. Deze week publiceerde het Zuid-Koreaanse ministerie voor Hereniging een mensenrechtenrapportage. Daaruit bleek een sterke toename van executies van mensen die Zuid-Koreaanse muziek, films of series hadden beluisterd en bekeken. Het strengst werden mensen bestraft die het materiaal verder hadden verspreid.

Vijand nummer één

Dat uitgerekend Zuid-Korea de belangrijkste leverancier is, moet dus voor Kim pijnlijk zijn. In januari verklaarde hij dat Noord-Korea niet langer gelooft in hereniging met het zuiden, en dat Seoul voortaan geldt als „vijand nummer één” – een koerswijziging die hij naar verwachting in de komende weken door het Noord-Koreaanse parlement in de grondwet laat vastleggen. De spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea zijn de laatste tijd flink opgelopen.


Lees ook

Zuid-Korea hervat militaire activiteiten aan noordgrens na ‘provocaties’ van Pyongyang

Zuid-Koreaanse militairen verzamelen restanten van een van de zeker duizend met afval en uitwerpselen gevulde ballonnnen die Noord-Korea afgelopen week de grens over stuurde.

Noord-Korea beschikt over een bescheiden eigen autoindustrie. De meeste auto’s in het land komen uit China. Toen Kim vorig najaar Rusland bezocht, werd de Mercedes waarin hij toen reed geflankeerd door vier busjes van de Zuid-Koreaanse fabrikant Hyundai. Anders dan gebruikelijk werden in een anderhalf uur durende documentaire over het bezoek op de Noord-Koreaanse staatstelevisie de logo’s van de wagens niet onherkenbaar gemaakt.