Ongehoord Nederland stelt voorzitter Arnold Karskens op non-actief

Ongehoord Nederland-voorzitter Arnold Karskens is door de Raad van Toezicht op non-actief gezet. Dat meldt de omroep zaterdag in een bericht op X. Karskens moet zijn werk voorlopig neerleggen vanwege „een aantal serieuze klachten vanuit de eigen organisatie over zijn functioneren”. Ook mag hij geen contact opnemen met mensen die betrokken zijn bij de omroep.

Om wat voor klachten het precies gaat, wordt niet gezegd. Maar ze zijn „van dien aard dat de Raad van Toezicht in afstemming met de Ledenraad deze stap genomen heeft”. De omroep heeft een onderzoek ingesteld.

Karskens zelf reageert zaterdag verbolgen op de stap van de Raad. Hij spreekt op X van „valse en anonieme aantijgingen” en een „coup” tegen hem als oprichter en voorzitter.

Maar volgens de omroep is van een coup „absoluut geen sprake”. Het had de voorkeur om „een en ander eerst intern op te lossen alvorens met inhoudelijke opmerkingen naar buiten te treden”, aldus Ongehoord Nederland in het bericht op X. „Echter laat Karskens ons, gezien zijn onjuiste stellingen over een coup, geen keuze.” 

Raisa Blommenstein

Een kleine twintig minuten na het nieuws over de op non-actiefstelling van Karskens maakte Raisa Blommenstein op X bekend dat ze terugkeert naar de omroep. Zij vertrok afgelopen januari per direct als presentatrice van ON, nadat ze naar eigen zeggen haar X-account van Karskens moest opgeven en dat weigerde.

Volgens Blommenstein erkennen de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur inmiddels „met terugwerkende kracht” dat ze „onheus bejegend” is en hebben ze haar gevraagd terug te keren.