OM zet door met vervolging strafrechtadvocaat Inez Weski

Het Openbaar Ministerie gaat strafadvocaat Inez Weski vervolgen voor deelname aan een criminele organisatie en het doorspelen van informatie van en naar topcrimineel Ridouan Taghi. Dat heeft de plaatsvervangend hoofdofficier, Janneke de Smet, dinsdagavond bekend gemaakt bij Nieuwsuur. In het Marengoproces werd Taghi dinsdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

In 2022 kreeg het OM toegang tot een versleutelde berichtenservice die vaak door criminelen wordt gebruikt, wat geleid zou hebben tot Weski’s verdenking. In april 2023 werd ze gearresteerd. Het is onduidelijk welk bewijsmateriaal justitie tegen de strafadvocaat heeft. In juni kwam Weski uit voorlopige hechtenis, maar kreeg ze wel een schorsing opgelegd.


Lees ook
Arrestatie Weski toont precaire positie strafadvocaten

<strong>Advocaat Inez Weski </strong>werd vrijdag gearresteerd op verdenking van het doorspelen van informatie in de zaak-Taghi.” class=”dmt-article-suggestion__image” src=”http://nltoday.news/wp-content/uploads/2024/02/om-zet-door-met-vervolging-strafrechtadvocaat-inez-weski.jpg”><br />
</a></p>
<p>Volgens De Smet was het OM vorig jaar klaar om de zaak voor de rechter te brengen, maar leidde Weski’s verweer tot vertraging. Het OM zou afgelopen jaar het verschoningsrecht <a rel=geschonden hebben door vertrouwelijke documenten van Weski in beslag te nemen, maar het OM ontkent dat. Het is nog onbekend wanneer de behandeling van Weski’s zaak zal plaatsvinden.